lördag 21 juli 2012

Grusad framsida

Idag bjuder jag på lite bilder från framsidan, så som den ser ut nu.


Längs staketet har det blivit en rabatt. Här till höger skall det ännu planteras en del. Har hittills bara köpt två stycken alunrot, resten fanns här förut, tre rosor, en pion och ett löjtnantshjärta. 

Längst bort kan ni se det nya staketet som håller på att sättas upp - makens sommarjobb och antagligen mitt sommarjobb 2013, dvs målningen.

...och så här ser det ut nu från mitt köksfönster, när jag står vid diskbänken. Hit flyttade jag min morfars gamla Dagöga, trevligt med en liten färgklick där. Kanske inte helt idealiskt att flytta den när den är så stor och i blom, men det skall nog inte var något problem. Framför den tre daggkåpor, också flyttade från trädgården. De var ändå dax att klippa ner så det passade bra.

Dagögat sett från gatan.


 Även här i de små rundlarna, har jag tagit växter från mina rabatter på baksidan. Inte så dumt att ha trångt i rabatterna, när man gör nya! Kände mig faktiskt lite rik när jag planterade dessa stora exemplar, skulle jag köpt lika stora i affären skulle det ha blivit dyrt kan jag lova! Här närmast ett höstsilverax som hunnit bli rätt högt så det gällde att vara försiktig när det flyttades. Här skall jag ännu plantera nåt mer, men vet inte riktigt vad det blir. Det blir kanske någon mer funkia, här kommer inte solen åt förrän mot kvällen.


Sen har vi ju stora rabatten borta vid det nya staketet, som ännu skall fyllas med jord och växter. Den var alltför djup för att kunna fyllas med påse på jord, så vi åkte och fyllde två släpkärror vid ett grustag. Men det räckte ju inte, det krävs nog en eller två kärror till, det är bara det att grustaget tog semesterstängt i tre veckor, och vi orkade faktiskt inte med mer än två vändor den fredagen innan stängning... Men men, det blir kul som ett augustiprojekt sen! Här skall det stå ett träd - inte bestämt sort ännu, och så har jag tänkt mig blålila stäppsalvia, lammöron, någon pion (!) och nåt mer -  förslag? Här är det sol hela dan.

Nu skall vi iväg och titta på klinker till trapporna - nu är de blivit våra största skamfläckar... suck, alltid är det nåt med gamla hus... =)

8 kommentarer:

 1. Åh, vad jag gilar dina grusgångar och fina rabatter! Snyggt och klart för ögat. Ha en trevlig helg!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvaraRadera
 2. Så snyggt det blir,vackert med grus o växter.

  Jag saknar redan ön.

  Kramiz vännen

  SvaraRadera
 3. Vilket jättearbete ni gjort och det blev ju väldigt fint och ser jättesnyggt ut, växterna till gruset och stenen är vackert! Roligt när det blir så fint! Och så har ni lite kvar till sensommaren, alltid roligt, då har detta ni gjort nu hunnit växa lite så ser man ännu mer hur fint det blir.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Snyggt och genomtänkt! Kommer att bli kanonbra när det lummat till sej! Så roligt att se hur ni arbetat fram projektet, ett mastodontjobb minsann!
  Kul med höstplaneringen att ta tag i när ni vilat er lite.

  Ha en trevlig lördagkväll och en slapparsöndag...?
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Wow vad snyggt. Gillar sten och grus:-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Wow vad fint! Härligt med så mycket grus blandat med alla växter. Dagögat blev verkligen fint där. Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Ohh,jisses så prydligt och genomtänkt... härligt! ha det finfint..kram/Anne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...