lördag 4 juli 2015

Jordgubbskladdkaka

Man blir lite dagvill när man har semester, men idag är det ju lördag och då kan man väl få unna sig något gott! Jordgubbarnas tid är nu, och de är väl allra godast att äta som de är, men se, den här kakan med jordgubbar i, var väldigt god! Och man rör ihop den på nolltid, snabbt skall det gå, speciellt på sommaren!

 


150 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver
½ tsk bakpulver

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker (inte vispa), blanda sedan i det torra och sist smöret. Skiva ett gäng jordgubbar (ca ½ liter) och blanda ner i smeten, häll detta i en form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Pudra över lite florsocker...

...och njut med vaniljsås...mums!

4 kommentarer:

  1. Oj vad du bakar... :-) Men det ser väldigt gott och,, vilket det säkert är också, så då är det klart man passar på! Vi har inga jordgubbar än, men snart så hoppas jag! Vilka vackra, ljusrosa buskar ni har i trädgården! ♥

    Kraam Therese

    SvaraRadera
  2. Det både ser ut och låter väldigt gott. Nu hoppas jag snart att jordgubbarna i trädgården kommer igång, smultronen har jag kunnat äta av i någon vecka redan:) Ha det fint!
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  3. Ser ju vansinnigt gott ut!
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Mmm vad den ser god ut,får testa den när vi kommer hem.

    Scrollade ner o läste ikapp,dina inlägg.vill oxå ha en hängmatta,men jag får ha en ställning till den.Problemet är att jag inte vet var den ska stå.

    Lilla Vilda,vilken sötnos,härligt med valpar.

    Underbara Pioner,hoppas mina oxå blommar,när vi kommer hem.

    Ha det gott
    kram Marianne

    ps.Tack för kommentarerna ds.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!