tisdag 15 september 2015

Grönt i köksfönstret


Jag brukar inte köpa hortensior som krukväxt, men för 29 kr tyckte jag det var värt att prova. Ibland när det är någon lite "svår" krukväxt så brukar jag tänka mig den som en blomsterbukett, och håller den då mer än en vecka så är det ju bonus. Och mer än en vecka skall jag väl hålla liv i den tror jag! 


En liten Sophora fick också följa med hem. De pelargoner jag har haft stående här i sommar var inte fina längre, så det var roligt med lite nytt! 

9 kommentarer:

 1. Det är kul med lite nytt grönt i fönstren nu lär man "flyttar in" igen. Jag gillar den lilla Sophoran mycket. Den är söt och cool på samma gång!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Mysigt med grönt i fönstret. Sophoran är jättefin trots namnet. Ha Ha! vem vill heta sophora liksom.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Mina kökspelargoner ryker snart, de har gjort sitt och bladen börjar gulna. Allt har sin tid och jag tycker det är roligt att köpa lite nytt. Hoppas din hortensia står längre än en vecka! Har ingen erfarenhet av dem och inte den söta Sophoran heller. Men provar man inte så vet man inte... precis som allt här i livet!

  Må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jag älskar hortensior och brukar ofta köpa eller få såna - och nu har jag kommit på att jag gräver ner dom på baksidan av murrabatten. Där är det ganska neutral jord och skugga och där trivs dom. Det har blommat helt otroligt där i år och en del av buskarna har blivit riktigt stora. Tyvärr ser man inte den lilla sluttningen från huset, men blir dom bara några decimeter till så.....
  Jodå, dom blommar för fullt fortfarande!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Fynd! Då är det lika bra att passa på och sen kan man ju plantera ut dom också! Bra resonerat med att tänka blombukett, det ska jag ta till mig.
  Den där lilla växten intill är det bra om man inte särskriver.....sop hora........Jag har alltid velat ha en sådan men det har aldrig blivit av!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Jag brukar också tänka så, likställa med en bukett. Längre håller jag dom inte vid liv. :)

  SvaraRadera
 7. Klokt tänkt - att betrakta den som en bukett. 29 kr känns ju överkomligt och då kan man ju ge det en chans i alla fall. :-)
  Så ljust och fint du har det!

  SvaraRadera
 8. Tack, där fick jag äntligen namnen på den fina krukväxter! Sohora heter den ju. Letar en ny, den gamla dog när vi var på semester och den inte blev vattnad som den skulle.
  Tycker det blev riktigt fint i ditt fönster, visst vill man ha lite nytt nu.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Hoppas du kan hålla liv i hortensian ett tag. Du kan ju testa att plantera ut den också. Det funkar ibland.

  Kram, Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...