söndag 13 september 2015

Pyssel- och jobbhelg

Och jag som trodde att jag skulle ligga på soffan hela helgen, eftersom jag i torsdagskväll sov mig igenom kvällen och även fredag förmiddag kände jag mig risig och ont i kroppen. Men som sagt, jag spottade upp mig och började spackla, och där någonstans började gnistan och kreativiteten återvända. Kreativiteten som legat nere ett tag,  i över en månad har jag bara gjort det absolut nödvändigaste och inte känt någon lust att starta något alls. 

Men plötsligt fick jag för mig att måla lampan jag köpt på loppis för ett tag sen.

...och jag satte igång att sy nytt överdrag till lampskärmen, också från loppis.

Hej Myzan!

Casper låg under stolen i stället.

Hm, tyvärr gick det inge vidare, den såg för dj***ig ut... ;) 

Så jag fick ta en annan skärm som jag hade förut istället, nåja, man kan inte lyckas med allt ;) Men lampfoten blev rätt ok. 

En soffkudde bidde det i alla fall, av tyget som legat sen vi var på Ikea i våras....

Så här ser baksidan ut, jag gör enklast tänkbara, som ett kuddvar - så här är det svårt att misslyckas! 

Ja, sen sydde jag upp ett par byxor och sydde in en klänning (en sommarklänning som legat sen i våras, ja, jag säger ju det, inte haft någon inspiration, men det kommer väl fler somrar får vi hoppas) när ändå symaskinen var framme. Och idag har maken och jag tillsammans stängt in oss i rummet och slipat all spackling, på väggar och lister, puh DET är om möjligt ännu tråkigare än själva spacklingen, man blir så konstigt vit över hela kroppen....

Nu skall det väl kompletteringsspacklas på den del ställen, och slipas igen, innan jag kan börja måla och tapetsera. Men nja, det får vänta nån vecka, måste ju göra lite annat också! 

3 kommentarer:

 1. Vilken fart du har, kreativiteten sprudlar:) Snygg kudde du sytt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Skönt att du kände dig pigg nog för att pyssla lite. Lampan blev fin även om det fick bli en annan skärm än du tänkt dig.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Så där är det med mig också! Helt plötsligt får jag lust och inspiration och då blir det fart på mig. Då syr jag på det ena och det andra när symaskinen ändå är framme precis som du skriver. Det är väl tur att man får sådana dagar ibland, annars blev det väl inte mycket gjort alls.
  Fin lampa!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...