Recept för den som vill och ännu har plommon kvar!
750 g urkärnade plommon i bitar
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,75 dl vatten
knappt 2 dl råsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 kanelstänger
1 krm chiliflingor
½ krm salt
Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och sjuda i ungefär trekvart. Häll i rengjorda burkar - klart!
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,75 dl vatten
knappt 2 dl råsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 kanelstänger
1 krm chiliflingor
½ krm salt
Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och sjuda i ungefär trekvart. Häll i rengjorda burkar - klart!
Ser väldans gott ut! Detta ska jag testa!
SvaraRaderaHa en fortsatt skön kväll...
Kram,
Titti
Åh, så gott det ser ut!
SvaraRaderaHar inga plommonträd, men kanske att jag skulle köpa några och pröva ditt recept.
Fin helg till dig!
Kram, Helena
Å tack för receptet. Jag står här med plommon som jag inte vet vad jag ska göra med.. /Knatten
SvaraRadera