onsdag 27 juli 2016

Att vara i nuet

Det är mycket vi skall göra, vi nutidsmänniskor... Förutom alla andra "måsten", får man inte ofta höra att vi skall vara "här och nu"? Men det är ju inte alltid så lätt. Alltför ofta, tror jag vi alla är "någon annanstans". Antingen i färd med att bearbeta det förflutna, eller planera för framtiden. Hur ofta skriver vi inte "att-göra-listor"? Jag gör det i alla fall...

Men jag inbillar mig att jag börjar bli bättre på att vara här och nu, än vad jag varit förut. Försöker i alla fall och det är väl gott nog... Trots det skriver jag som sagt listor samt funderar en hel del på det som varit. Men det är ju roligt att förändra, och härligt att minnas också, speciellt gamla fina minnen! Och det är ju inte heller fel att vare sig tänka bakåt eller planera framåt. 

Men det är nog bra att påminna sig om det man redan har, och inte hela tiden sträva efter något bättre, för då blir det nog svårt att stanna upp och njuta...


Kaffe med jordgubbar och glass på en underbar liten tallrik "Östersund" från Gustavsberg och enligt uppgifter så skall den vara tillverkad för 100 år sen! Det ni, det bästa från en tid som flytt, med jordgubbar som skall njutas nu! 

4 kommentarer:

 1. Kloka tankar! Vilken jättefin liten assiett, verkligen söt. Passar så bra till goda glassen med jordgubbar. Ha det fortsatt skönt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Så klokt skrivet och något som jag tror att vi flesta behöver bli påminda om.
  den där tallriken ser frestande ut. Jag misstänker att du riktigt njöt medans du åt jordgubbarna :)

  SvaraRadera
 3. Man är ju lite konstig kanske? Åka från den mysigaste semesterön till fastlandet precis då ALLA åker till Gotland. Men det är kanske just därför!
  Sen - efter mitten på augusti och skolorna har börjat - då tycker vi att ön återgår till att vara ett himmelrike!!
  Just nu har vi det otroligt skönt och härligt, med en halv flaska skumpa uppdrucken kan man ju inte annat! I morgon ka vi till Smålandsstenar och träffa Eva & Rolf. Dom ska få bjuda på middag som tack för sin vistelse hos oss för någon månad sen..... Fast vi bor på hotell i närheten i Reftele. Det är fortfarande lite jobbigt med min omläggning, så då vill man ha lite "privacy"!
  KRAM och hoppas att det regnat på Gotland!?
  Susie

  SvaraRadera
 4. Trevligt och tänkvärt inlägg! Här och nu är det som gäller, men vad vad vore vi utan rötterna i historien eller blicken i framtiden.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...