fredag 22 juli 2016

villharegn.nu


Ja, det vill jag faktiskt, trots att det går mot helg och ledighet. Här är knastertorrt, och gräset börjar gulna lite smått. Det har ändå hållit sig grönt länge med tanke på den torra sommaren, men efter den här veckans värmebölja lär det gå fort... Tyvärr säger inte "väderappen" något om minsta lilla regn de närmaste 10 dagarna heller...
Jag vattnar med kanna så gott jag kan, men det är bara de växter som visar tydligt att det är törstiga - d.v.s slokar - som får något, ja och så rosorna förstås. Jag måste prioritera, annars fick jag inte göra annat än vattna! Så trädgården är inte alls så frodig och fin i år, men vad skall man göra, när man inte får vattna med slang eller vattenspridare...
Första jobbveckan alltså avklarad! Inte tagit ut mig alltför mycket, jobbat två och en halv dag, helt ok och lagom start!
Men nu tar jag alltså helg -  skööönt! 

ps. Måste också passa på att tacka för fina kommentarer i förra inlägget. De fina bilderna beror nog mest på motivet! Ljuset vid solnedgång gör sitt till, och Ekstakusten är svårslagen! 

Fick också en del kommentarer kring det här med ljudböcker. Och jag kan hålla med, att läsa en bok på det vanliga sättet, är nog något jag också föredrar. Det är lätt hänt att tankarna far iväg och då blir man ju lite lätt förvirrad var i boken man var? Och så vill jag ibland skumma över vissa stycken, och ibland tvärtom läsa om vissa, och det är ju lite lättare om man har boken i sin hand i stället för i lurarna! Och inte kan man bläddra fram för att få reda på vissa fakta i förväg (jo, det händer att jag inte kan hålla mig...) Men ändock, ett bra komplement är det, vid promenader och dylikt, och det ena utesluter ju inte det andra! 

4 kommentarer:

 1. Näsch, skitsnack (f'låt, skojar bara lite) om det där med ljuset och bilderna, dom är ju lika fina i det här inlägget. Tror att det beror på att mannen din är hemma och ger dig ett rosenskimmer i bilderna! Ähh, det var tramsigt, men det är lika fina bilder nu!
  Ja, man får punktvattna här också, vi har visserligen eget vatten och gott om det, men det känns märkligt att låta spridaren gå i sol och värme, så det får bli om aftnarna när det svalnat av lite.
  Jag håller med dig, alla alternativ att få sig litteratur till godo är bra och det är kanon att det numera finns så många olika sätt!
  Bra arbetsvecka, verkar alldeles lagom om du frågar mig!
  Hej svejs

  SvaraRadera
 2. Skönt att första jobbveckan gått bra, själv börjar jag jobbet på måndag. Men först är det helg och avkoppling som gäller! :)
  Inte lätt med vattning, hur klarar sig trädgården för dig? Hoppas inte allt för mycket dör i torkan! Nu har vi åtminstone lite dagg på nätterna som hjälper växterna.
  Fin helg till dig och familjen!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Här är en till som vill ha vatten! Det börjar bli lite kris både är och där!! Men det värsta av allt är att jag fått bladlöss i växthuset. Och jag som inte kan det här med odling i växthus ännu, jag har nu försökt med allt. Ett tips jag fick var att bära ut alla krukor med chili (för det är bara dom som har fått det) och låta dom stå utomhus i regn några dagar. Ha - skrattade djävulen! Vadå regn.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Det är ju härligt med riktig sommar, sol och värme. Men torrt är det här också. Vi har turligt nog inget vattningsförbud och jag har gott om vatten i brunnen. Förstår verkligen att det är ett problem om man inte kan göra annat än att stödvattna lite. Håller tummarna för rejäla regn hos dig. Kanske allra helst om nätterna.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...