onsdag 20 juli 2016

SmygstartOnsdag betyder ledig dag för mig. Började ju jobba igår, ja - jag började på en tisdag, tog nämligen semester även på måndagen! Och idag har jag alltså min lediga onsdag, ja, det gäller att inte ta ut sig!

Förutom att jag inte har gjort någonting på semestern, så har jag lyssnat på böcker. Har precis fått upp ögonen, eller ja, öronen är det väl egentligen om man skall vara petnoga, för ljudböcker! Det blev några timmars lyssnande. Har mest blivit lättsammare feelgodböcker men även lite annat. 

Alex Schulman Att vara med henne är som att springa  uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött 
Anna Mannheimer Mitt liv som gift 
Håkan Nesser Elva dagar i Berlin
Martina Haag Det är något som inte stämmer, 
Tom Malmqvist I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv
Magdalena Graaf Mitt perfekta liv
Jennifer Nordberg De förklädda flickorna i Kabul 


Perfekt med ljudbok, för man kan ju få en bok "läst" medan man gör andra saker. Ja, nu gällde det ju kanske inte i mitt fall just denna semester, men ändå, ni fattar! Det går ju alldeles utmärkt att sitta i en stol också och lyssna, lite svårt bara när man slumrar till, att veta vart man var i boken...Det blev visst flest verklighetsbaserade böcker denna gång. Gillar biografier, men även uppdiktad skönlitteratur, men det får gärna vara en livsskildring. Deckare och sånt där spännande är inget för mig, nej jag klarar helt enkelt inte av att det blir för spännande, vare sig på teve eller i en bok. Nu skall jag ge mig i kast med Liane Moriarty Öppnas i händelse av min död. 


Bilderna är från i går kväll, en skön kväll med grillad korv vid havet, och som avslutades med kvällsdopp i ett varmt och skönt vatten!

6 kommentarer:

 1. Så fina bilder. Härliga stenar ni har där.
  Tack för boktipsen. Ha inte hittat nå bra ljudböcker på ett tag. Ska se om nån av de där finns på biblioteket. Är ju så bra att lyssna och handarbeta samtidigt.

  SvaraRadera
 2. Tänk så olika vi tycker om ljudböcker! Jag måste hålla i boken, känna på papperet, vända blad... och stoppa in bokmärket där jag slutar. Har lyssnat på ljudböcker när jag kört bil och blivit så uppslukad så jag inte märkt att jag plötsligt var framme! Hur jag kört hade jag ingen aning om... kanske rent av ouppmärksammat och därmed trafikfarligt?

  Avundas dig som har Moreatys bok oläst! Eller kanske ohörd?

  Ha en fin onsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Kul att se vad du "läst". Jag har inte börjat med ljudböcker, men har tankarna på det,men det tekniska stoppar mej. Läser däremot ganska många pappersböcker, både på svenska och engelska.
  Härligta stenbilder och havsbilder.Ser skönt ut!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Vilka bilder! Du har slagit dig själv med hästlängder i fotografiska ögonblick, jag blev alldeles tagen! Till turistbyrån på Gotland med dom! Fantastiska, glömde nästan vad du skrev om. Är det du som sveper med håret som i bästa reklamfilmen?
  Vi har ganska mycket samma smak när det gäller böcker ser jag! Krimmisar klarar jag, men dom löser alltid fallen så det är inte så kul. Gillar också mer biografier och sånt som man kan anknyta till!
  Men ljudbok går inte här, mina tankar försvann efter bara några meningar - jag var ute i universum och tänkte på allt annat när jag försökte lyssna. Jag får fortsätta läsa på gamla sättet!
  Vilka bilder!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åhh så ljuvliga bilder!! Magiska...
  Ja ljudböcker har jag inte testat (!) än, kanske för att jag älskar att vända blad, både i livet och i boken :)
  Bra tips om böcker och det är nog dags att beställa några nya nu.
  Ha en fin sommardag,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Jag sitter här med en tår i ögonvrån. Inte för att jag blev rörd över det du skrev, utan över dina helt fantastiska bilder. Helt underbara - och ovanpå det så läser jag att det var ljummet i vattnet och jag som fortfarande inte kan bada.
  Det börjar ta lite på humöret faktiskt. En sån här otroligt varm och skön sommar hade man ju badat varje dag - både i poolen och i havet!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...