torsdag 14 juli 2016

Nu är det klippt 
Alltid samma sak så här ett par veckor in i juli. Helt plötsligt, känner jag att trädgården är liksom övervuxen och vild och tufsig. Dags att ta fram sekatören. Pilen har fått sig en rejäl duvning, jag stod och drog ner grenar och dottern stod högst upp på stegen och klippte. Sen har rosen Lykkefund fått meterlånga grenar avklippta. Undrar egentligen hur stor den skulle kunna bli om den fick fria "händer"?  Även rosen Constance Spry har tuktats, daggkåporna är nedklippta, så även kantnepetan och pipörten och några till, puh!  
Lite stubbigt här och var, men om ett par veckor är det fint igen! 

7 kommentarer:

 1. vet precis vad du skriver om. Klart man ska klippa till lite och få det så där prydligt och fint. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Haha, jag var ute och klippte igår, jag läste ditt blogginlägg och trodde jag hade skrivit något här, men det ser jag nu att det hade jag inte gjort. Men jag vart så inspirerad så det blev heldag i trädgården och jösses så skönt det kändes efteråt, och så hyfsat det blev. Stammade också upp lite grand! Det är kul att greja och jag brukar också vilja göra ett röj vid den här tiden!
  tack för inspirationen kramar

  SvaraRadera
 3. Ja jösses vilken djungel det har blivit denna sommar! Oklippta buskar och häckar överallt...någon mulen dag ska jag också ta tag i den biten :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 4. Ja, den känslan känner jag igen. Kantnepetan borde antagligen klippas ner här också för att inte fröså sig, men den är ju fortfarande rätt snygg. Kanske ändå värt besväret att rensa bort mattan av frösådd till våren...
  Jättefint och prydligt hos dig.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Det är konstigt men först så ser alla växter man planterat så ynkliga ut. Sen dröjer det inte länge förrän dom har dragit iväg och ser spretiga eller övervuxna ut. NÄR är det egentligen dom är så där fina som man tänkt sig!? Alla verkar dock bli mycket vackrare och bättre om man bara beskär dom ordentligt, men när ska man hinna med allt?
  Igår deltog vi i ett jippo nere vid kusten, vid sålda grejor i ett loppis, men innan dess hann jag faktiskt ut ett tag och ta bort lite ogräs samt att beskära något som min väninna kallade "brokbladig malört". Själv tror jag att det är ett gul/grönt ogräs, men ett vackert sådant så jag beskar det bara en aning - tills vidare!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Jodå, kollade nyss och det är en variegerad trädgårdsform av Gråbo! Inte undra på att det håller på att ta över hela "gräs- och bamburabatten"!!
  Alltså nått att gräva bort senare i höst.....
  KRAM igen
  Susie

  SvaraRadera
 7. Tack för svaret på växten jag frågade om på min blogg! Det finns ett litet tack till dej där.
  För mej blir det inte så mycket klippande, mannen sköter för det mesta detta, om det blir gjort vill säja,hi,hi.
  Ha en skän söndag!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...