fredag 2 september 2016

Årets skörd

Det blev inte mycket till odling i köksträdgården i år. Det enda som finns där i matväg är självspridd persilja, sen blev det visst inget mer. Tiden gick och sen var det nästan för sent för sådd. Istället köpte jag små asterplantor som nu vuxit till sig och börjat blomma. 


Och som jag nu kan plocka in! Jag gillar verkligen astrar så här på höstkanten. Det är en blomma jag förknippar med min morfar. Han var trädgårdsmästare och hade en stor fin trädgård. Jag brukade få en sån bukett av honom, på min födelsedag... Det, och en påse plommon! ♥

Äntligen fredag! Önskar er en fin septemberhelg! 

7 kommentarer:

 1. Astrar är ju helt underbara, försökte få tag i en bukett idag i blomsteraffärerna eftersom jag inte har några själv men icke sa nicke, bara en massa bukettrosor och liljor...himla märkligt!
  Ha en fin helg nu.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Många fina minnen du har som påminner dig om din morfar, härligt.
  Tyvärr träffade jag aldrig min morfar eller mormor, jag var ej född när de dog.
  Aster blommor har jag inga tyvärr, ja de är vackra, men massor av dahlior däremot.
  Du får hoppas på bättre skörd nästa år och börja i tid och hoppas på bra med regn i vinter-våren.
  Trevlig helg önskar jag dig Gunilla.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Inga astrar här i år tyvärr. fattar inte vad jag tänkte där i våras. Härliga septemberbilder. Kraaam pia

  SvaraRadera
 4. Stämmer. Ettåriga dubbla astrar i olika färger väcker minnen av sensommar från förr. Sådde dem själv förut, men har slutat för att de behöver vattnas så mycket. Man ser dem inte längre så mycket överlag, desto mer av de små för kruka så här års. Lite synd.
  Ha en bra helg du också.
  Luna

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte heller vara utan astrar. Jag brukar dock vara så mycket bättre på att ta in buketter än vad jag varit i år. Vet inte vad det är med mig, men tiden bara rinner iväg just nu.

  SvaraRadera
 6. Jag sådde astrar i våras och de blommar så fint nu. Jag tycker det är något speciellt med senblommande blommor. Lyckan är att få plocka in en bukett så här i slutet på sommaren då så mycket annat vissnar ner.
  Sen har vi höstastrar på gården. Småblommande är de men de blommar i massor och blommar länge. Man får passa på och plocka in buketter innan frosten kommer.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram / Maria

  SvaraRadera
 7. Det är lycka att kunna plocka in blommor från trädgården även nu i september! Här har det mesta blommat över så nu får det bli lite höstiga kvistar på mitt bord istället.
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...