Visste ni att från och med i år har äpplet fått en alldeles egen dag, och det är idag!
Jag har ett enda äppelträd, ett Gravensteiner. Det är ett gammalt träd, som väl inte ger så där värst många äpplen numer. Men de som finns är goda att äta och att göra äppelpaj av.
Kanske blir en paj idag då, dagen till ära. Kanske blir den här:
Knäckig smulpaj
5-6 äpplen
kanel
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl sirap
Skala äpplen och skär i småbitar. Lägg i en form och strö över kanel. Blanda smör med havregryn, mjöl, socker, bakpulver och sirap till en smulig massa. Lägg detta över äpplena. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Avnjut det hela med en klick vaniljsås.
Grattis alla äpplen! Och grattis alla som har ett eget äppelträd! Och så vill jag tacka för den gulliga kommentaren hos mig! Som alltid så är du så rar:)
SvaraRaderaKramar från Eva-Mari
Härligt att äpplet fått en alldeles egen dag! Paj sitter ju som en smäck denna söndag också...
SvaraRaderaKram från Titti
Tur att det finns äpplen. Smarrig paj du visar. Kraaam Pia
SvaraRaderaDu gör samma paj som mig, jag brukar ha i lite kardemumma också, annars gör vi lika!
SvaraRaderaEn paj på äpplets dag blev det här också och äppelpaj tröttnar man inte på i första taget minsann.
Ha en fin vecka!
Kram, Ann