lördag 24 september 2016

Lite höstligare

Det är visst dåligt med trädgårdsinlägg på den här bloggen... sorry för det! Det händer ju inte så mycket där nu för tiden. Men nyss var jag ute och räfsade ihop lite äpplen och löv, och så fick jag ner tulpanlökarna, som jag sa att jag skulle göra häromdagen, men det kom visst något annat emellan då. Men nu är de planterade!
I går kväll hördes ett ljud som jag inte hört på länge... regn mot rutor och tak! Hade nästan glömt hur det hördes! ;) Nu blev det tyvärr inte så mycket, bara 5 mm, det behövs bra mycket mer... Här är så torrt, gräset börjar gulna igen och det var bra hårt att gräva för lökarna... ja det är inte klokt, har aldrig varit med om nåt liknande... Värst är förstås grundvattennivån som behöver höjas. 


Höstanemonerna blommar på.

Här på trappan är det en blandning av höst och sommar, ljung och flitiga lisor. Men lisorna får väl vara kvar så länge det inte är frost. 

Nej, nu blir det slappa i soffan för resten av dagen... det får man väl göra nu när det känns lite höstligare, och det ser faktiskt ut som det skall komma mer regn! Och jag har ju ändå varit ute en hel timme i trädgården, så det så! 

4 kommentarer:

 1. Jag tycker om din blandning av trädgård, bakning och katter, så du ska inte ha dåligt samvete om det blir mer av det ena och mindre av det andra ett tag. Du har väldigt vackra höstanemoner, och just att ha en stor grupp av dem är så vackert.
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Det är ju lördag så visst får man slapp då och även söndag men resten av veckan är det slit och släp, 'fniss' ...
  Höstdagjämningen kom och sen blev det på en gång rejält kallt på kvällen.
  Man har ju vant sig vid värmen nu, men jisses vilken torka i år och värst för er på Gotland - Öland och ostkusten. Här är det också torrt men inte så att gräsmattorna är gula.
  Mysigt på trappen och välkomnande.
  Ha en fin helg.

  Ps. Vi har varit på skördefest idag utanför Alvesta 'Tyrolen', mycket trevligt ställe med allt man kan tänka sig på en skördemarknad, bb Lina o Annie var med.

  SvaraRadera
 3. Så fin høstanemone, jeg har akkurat vært og kjøpt en i samme farge, gleder meg til å se den til neste år.
  Ha en fin helg, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvaraRadera
 4. HÖsten i Wale shar inte riktigt kommit ännu, men det är lite kallare och blåsigare. I trädgården syns den dock. Fuschiabuskarna ärunderbara nu!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!