torsdag 18 juni 2020

Inhägnat för katterna

Jag har ju, som kanske är bekant, ett "gäng" katter, närmare bestämt tre stycken. När jag bodde i hus hade de tillgång till en kattgård, och de kunde springa ut och in genom kattluckan hur mycket de ville. Nu är ju läget annorlunda, här kan jag inte göra en kattlucka i föreningens ytterdörrar... Men jag vill ju ändå att de skall ha tillgång till någon slags utevistelse. 
Min första tanke var att göra en kattgård ut från förrådsdörren på baksidan, men det skulle ju bli rätt så trångt på den plats som fanns kvar. Så jag bestämde mig för att hägna in hela "altandelen", och då kan vi ju vara ute tillsammans. Och som ni kanske förstår av bilden ovan, så behövdes även sidostyckena bytas (tyckte ändå att det var lite konstigt med ett öppet hål mellan mig och grannarna, vem vill ha det så?)
Så här såg det ut på andra sidan, här fanns en liten trädgårdsbod. Visst, jättebra med förvaring, men jag ville ha mer yta, och innan jag vant mig vid att ha den (man har ju en förmåga att fylla ut de utrymmen man har tillgång till, i alla fall har jag det...) så tog jag bort den. Eller, jag tog inte bort den själv, jag satte in en annons på Facebook, att den som ville ha den fick den mot att man tog bort den själv (och de höll på i tre timmar med att försöka få  bort den, den var rejält ditskruvad...puh...)  

Mot trädgården blev det nät. Här hålls det på och snickras (inte jag här heller, jag fick hjälp!) Problemet med en liten trädgård är att den blir helt invaderad under ett sånt här projekt... Så jag har inte riktigt kunnat sätta igång med mina trädgårdsprojekt under den här tiden (läs några månader...) 
Men nu är det klart! Nöjd katt (Myzan) som luktar på blommorna...? 

Nöjd katt (Elsa) som ser en fågel...? 
Inte fullt så nöjd katt (Harry) som försöker ta sig ut... Så här behövdes alltså förstärkning. 

Så det fick bli en plexiglaskant högst upp, runt om. Nu hoppas jag det är rymningssäkert... 
Tre nöjda katter. 

Och inifrån ser det ut så här. Visst, det är väl snyggare utan nät, men nu bor jag här med katter och då får jag anpassa mig efter det! Så småningom skall det klättra en ros och kanske nåt annat med mot nätet, så då kanske lite av nätkänslan försvinner. 

Så skönt att kunna ha altandörren öppen! 

3 kommentarer:

  1. Så bra ordnat för älsklingarna! Och du kan ha dörren öppen utan att ängslas. Estetiskt inte kul med nät men har man djur så har man. Iris balkongnät skulle säkert inte behövas, hon har aldrig nånsin klättrat, men bor man på tredje våningen så finns det lagar. Och såklart vill jag kunna känna mig säker... om det kom en fågel kanske hon skulle slänga sig ut, (hemska tanke)! Önskar dig och kissarna en fin midsommarhelg.

    Kramar från Eva-Mari och Iris

    SvaraRadera
  2. Fina katter!
    Jobbigt att inte kunna ha altandörren öppen under sommaren. Detta blev då en bra lösning.
    Trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  3. Det blev jättebra, har själv 2 katter som jag inte vill ha överkörda o gjorde i halvpanik en kattbur på baksidan av vårt hus(Det var 27 grader ute o typ 35 inne o jag kände att de kan inte vara inne i den värmen. Fruktansvärt ful blev den typ man tager vad man haver, 3 olika nätsorter, olika stolpar o ja FUL. Men den har tjänstgjort väl och efter några år har man vant sig. (Men skäms fortfarande när okänt folk kommer o ser den) haha. Men nu har jag bestämt att i år ska det ske, ny enhetligare nätning som jag inte behöver be om ursäkt för. Jaja , det visar sig

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!