tisdag 16 juni 2020

Pavlova

Snart midsommar ju! Och då blir det tårta, eller hur! En Pavlova-tårta är liksom aldrig fel. Full med jordgubbar så blir den en riktig midsommartårta! Så här brukar jag göra: 
Midsommar-Pavlova
10-12 personer
5 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 msk maizena
1 tsk ättika
Lemon curd
5 dl vispgrädde 
2 liter jordgubbar
Vispa vitorna till ett hårt skum, häll sedan i sockret lite efter hand, blanda sist i maizena och ättika. Bred ut detta på bakplåtspapper på en plåt, (ca 27 cm i diametern) och grädda först på 150 grader i ca en halvtimme, sänk sedan värmen till 100 grader och låt den stå inne i en timma till.

När tårtbotten är kall så brer man på ett lager Lemon Curd på botten, därefter vispad grädde och massor med jordgubbar! 

Är ni ännu fler som firar tillsammans? Jag har även gjort denna på 8 stycken äggvitor, 4 dl socker, och gjort den kvadratisk, lika stor som bakplåten tillåter. Den har då räckt till 18 personer. 

4 kommentarer:

  1. Nu vattnas det i gommen :) Åhhh så gott! Ja en sån ska jag nog testa till midsommar...
    Jordgubbarna är dock DYRA här nu och det är ont om dom också, första skörden frös bort hörde jag.
    Önskar dig en skön semestervecka!
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, första skörden frös bort här med tyvärr, så de lär bli dyra!
      Kram tillbaks!

      Radera
  2. Mums! Ja jordgubbarna är lite svåra att få tag på här, dyra också men det ska vara jordgubbar på midsommar, så är det bara. Glad Midsommar Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  3. Oh, this recipe sounds great. Perfect for my garden strawberries. Thank you so much and all my best
    Elisabeth

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!