tisdag 23 juni 2020

Ungersk syren

Måste ju visa hur mitt stora fina syrenträd såg ut när det stod i blom, nu till midsommar.  
Ingen trädgård utan träd, det hörs ju på namnet, och jag är glad att det fanns ett redan uppvuxet träd här! 

Vallmon har nu blommat över, och i går klippte jag ner och grävde upp den. De är helt enkelt för stora och yviga för min lilla trädgård. 
Sen blev jag lite sugen på att shoppa lite nya växter, så det blev en tur till Växthuset. Och så gjorde jag som man egentligen inte ska, handlade lite på måfå utan att ha någon egentlig plan. 😏 Spontanshopping kanske det kallas, men det får man väl göra ibland! Mot sena eftermiddagen började det regna, men det syns tyvärr knappt i regnmätaren. Idag får det bli trädgårdsjobb, oavsett hur lättgrävt (eller inte) det är! 

4 kommentarer:

  1. Så fin syren, här har det hänt något inte bara med vår syren utan hela samhället har fått någon sjukdom, nu är den nersågad så får vi se hur den blir. Tråkigt när sådant händer. Just nu ägnar jag (lite) tid åt att plocka gröna larver på en ros och större larver på mina uppstammade vinbärsträd. Men det kommer bättre dagar - likadant varje år.

    SvaraRadera
  2. Men oj, vilken otrolig syrén! Förstår att du är lycklig över den.
    Och det är med spontanshopping på plantskolan, - det är ju den allra bästa shoppingen! :-)

    Kram från Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Vilken skatt du har fått! En vacker stomme i trädgården som du nu har att utgå ifrån. Så kul med spontanköpen, du får säker till det!

    Ha det gott i värmen.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Ha, ha, spontanshopping, det känner jag igen ... det känner vi nog alla igen som har trädgård. Det går ju liksom inte att låta bli. Men så fräscha och vackra plantorna ser ut att vara. Och din ungerska syrén är ljuvlig! Synd att allt blommat ut så snabbt i år. Man fick ligga i för att hinna njuta :)

    Tack för kommentaren om uppstamning hos mig :) Du frågade om hur jag vinterförvarande mitt olivträd. Jag har ju mitt uterum som håller 7-10 grader på vintern så det står där. Men innan så hade jag det inomhus i ett rum med växtbelysning. Det fungerade det också. Att det rände iväg och blev fult, tappade blad etc hade nog inte med vinterförvaringen att göra utan berodde nog mest på mig, att jag inte vågade beskära det tillräckligt hårt. Men det törs jag nu :)

    Tänkte också nämna en annan sak. Jag har fått problem att ta upp din blogg. Får upp själva blogginläggen direkt men inte det som ligger till höger. Den står och tuggar i ca 3-4 minuter och sedan, helt plötsligt så laddas även högersidan. Om jag då håller på att skriva en kommentar så försvinner den i tomma intet och jag får börja om igen. Jag har samma problem med ytterligare två bloggar och kollade om det fanns något som var gemensamt för era bloggar och upptäckte att det som verkar skapa problemet är räknaren. På en av de andra bloggarna laddas högersidan men inte räknaren (förrän efter 3-4 minuter). Tänkte bara tipsa om det då jag hört flera som har haft lite problem att kommentera på blogspot-bloggar, att kommentaren bara försvinner när dom sitter och skriver. Det är ju exakt så det blir för mig. Det kan bero på vilken webbläsare man har. Jag har Safari så det kanske fungerar i t.ex. Chrome. Men bara så du vet ...

    Ha det nu så bra i värmen! På måndag lovar dom regn här. Det behövs verkligen.
    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!