onsdag 12 maj 2021

Vita vidder

 

En dagsfärsk bild från friskvårdspromenaden i morse! Det är ju för magiskt nu med dessa vita mattor i skogarna! Och så fågelkvittret på det, sååå ljuvligt så det nästan inte är sant! 



Något annat som gör mig glad är ormbunkarna som sakta vecklar ut sig så här på våren. Det är ju så gulligt, liksom att de står där och tisslar lite med varandra, som ett gäng vänner! Inget coronaavstånd där inte! Dessa tog jag med mig från min förra trädgård, och som ursprungligen är från min barndoms sommarstuga i Gnisvärd. Gör att jag de är mig extra kära! 

Jag har två krukor till med ormbunkar som står på "vänt", som jag fick av syster i Gnisvärd i höstas. Jag ville vänta och se om det kom med någon kirskål, brukar göra så när jag tar växter från någon annan trädgård. Och minsann dök det upp en liten kirskålsplanta, som jag nu har försökt att gräva upp, och så får de stå ett år till. Vad som också kom med var ett gäng vitsippor, och det var ju trevligare! Här är Elsa mycket nyfiken på dem... vet inte om de är giftiga för katter, kanske skall bära ut dem från katternas inhägnad för säkerhets skull. 

Nä, nu tar vi långhelg va!? 😀

6 kommentarer:

  1. Vackert så man vill gråta!
    Tror inte sippor är farliga för katter? Aldrig hört.

    Glad långhelg till dig och kissarna. Iris tackar för grattishälsningen.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Älskar vitsippor, sååå fint. Trevlig Helg! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  3. Så otroligt vackert. Och katten njuter också.
    Trevlig helg /Marika

    SvaraRadera
  4. Vackert vitt i naturen.
    Här i Wales är det blått och vitt nu.
    Trevlig långhelg!

    SvaraRadera
  5. Så vackert med alla vitsippor! Vi skulle kunna ha likadant i skogen bakom oss, men bonden sköter inte om den alls och precis runt oss lägger han (eller jobbarna hos honom) allt skräp så det ser hemskt trist ut. Men det är bara att blunda, infarten till oss har vi servitut på så det är hans mark och vi kan inget säga.....men tänka!
    KRAM och TREVLIG HELG/Susie

    SvaraRadera
  6. Vitsippor, vår och vita vidder! Ja nu gäller det att njuta fullt ut och lite till :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!