torsdag 23 juni 2022

I min lilla lilla värld av blommor

Nu är det tid för mig att "umgås" med min lilla trädgård, för jag har gått på semester! Och lagom till min semester började mina pioner att slå ut. Precis som det brukar vara alltså. 

Och först ut är Do Tell
Den har otroligt många blommor i år, så många hade den inte ens i min stora trädgård, innan flytten hit. Då kanske det var fem blommor som mest, om jag inte minns fel. I år snackar vi 16 stycken blommor, en rejäl planta har det alltså blivit av den! Den gillade att flytta tydligen! 


Den ungerska syrenen blommar också vackert nu. Den är senare än de vanliga syrenerna, som nog har blommat över nu, de flesta av dem. 
Gräset börjar tyvärr gula redan, det har regnat nån gång då och då, men alldeles för lite,  och väderutsikterna säger sol och varmt 10 dagar framåt, så gulare lär det bli. 
En liten midsommaräng har jag också, så liten trädgård jag har. Brukar låta de här margeriterna få stå tills de blommat över, sen blir det gräsmatta den här biten också. 

Snart slår även Edulis Superba ut. Även den har blivit stor! Tog ju bara med en liten del av den stora pionen jag hade, kanske en femtedel bara. Tog inte ens upp hela plantan utan sågade bara av en del, innan vi flyttade. Sen tog jag med mig en liten bit daggkåpa, som jag delade upp i fyra pyttesmå plantor. Och de är nu väldans stora och fyller upp det här hörnet!


Jaha, och där var trädgården "slut". Den är inte större än så. Men ändå, det är min lilla plätt som jag gillar att "dona" i. Nu på sommaren blir det inte så mycket gjort, mer än att hålla den vid liv, vattna, rensa lite ogräs och klippa lite gräs.  

2 kommentarer:

 1. Tänk så stor din lilla trädgård blivit! Och kommer växterna till rätt plats efter flytt så gör det tydligen detsamma hur liten del man får med sig. Roligt att se att pionerna har det så bra! Och man kan inte annat än avundas din och missarnas plätt på jorden.

  Önskar er alla en fin midsommar.
  Kramar från Eva-Mari och Iris

  SvaraRadera
 2. Tycker du har en väldigt fin och välordnad liten trädgård ... och alldeles ljuvlig blomning! Här har inte pionerna slagit ut ännu men hos mig är det mesta sent. Men den som väntar på något gott ... :)

  Önskar dig en fin midsommar och en fin semester!
  Kram Anita

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!