torsdag 30 juni 2022

Underbart är kort

Nämen alltså denna värme, den tar ju knäcken på inte bara mig, den tar även knäcken på mina pioner! Som om inte blomtiden för pioner redan är kort, så förkortar värmen som varit den dessutom betydligt! 

Det är tur  jag passar på att fota medan de är vackra!

En sista bild på Do Tell, nu är den helt överblommad. 

Coral Charm´s  charm var väldans kortvarig i år. 

Edulis Superba var maffig i år, med många blommor. Men vad hjälper det när den blev så kortlivad. Den har som tur är sidoknoppar som kommer lite senare.  

Nej, det är tråkigt, piontiden är kort som den är, med 30 grader i skuggan blir det jobbigt för pionerna, som dessutom står i solen mesta delen av dagen... Man kanske skulle skaffa ett pionparasoll så de kan få skugga...? 



Sarah Bernardt är som tur är en senare sort, så den får jag njuta av ett (kort) tag nu...

3 kommentarer:

  1. Tänk om pionerna skulle blomma under hela somrarna, hemska tanke! Då skulle de inte vara så efterlägntade. Nej, så bra att underbart är kort... men i år blev det lite väl kort! Besökte Wij trädgårdar i Ockelbo häromdagen och där hade samtliga pioner i den stooora pionrabatten slagit ut. Bedövande vackert! Alla utom en planta! Tyvärr fanns inget namn på just den.

    Njut!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja det är tur du fotograferar dom för bilderna är ljuvliga! Vet du, hos mig har inte pionerna börjat blomma ännu och nu undrar jag om knopparna håller på att torka in för dom rör sig inte mycket. Visserligen står dom lite skuggigare och dom känns ok när man tar i dom men det börjar kännas sent ... hm ... Men Sarah Bernardt är en av dom så hoppet finns ...

    Kram Anita

    SvaraRadera
  3. Ja det tog 2 dagar så var alla pioner överblommade i värmen! Trots vattning! Ja värmen är brutal för både mig och mina blommor, inne i växthuset ska vi inte tala om! 300 grader!
    Det dök upp lite åska och regn ikväll men det blev inte många droppar...jag smälter snart bort!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!