onsdag 21 februari 2024

En gråmulen vecka

Det vita vackra snövädret försvann, nu är naturen återigen brun och grå, med inslag av regn. Låter mysigt va? Det enda som minner om snön är stora svarta högar som ligger lite här och var, där plogbilarna har lastat av sina lass. De lär nog ligga där ett ett tag, för det var rejält med snö ett tag. 

Jag fick en fråga hur det var med katterna, och det är bättre, tack och lov! Båda äter och bajsar! ;) Dock är det specialfoder som gäller för dem båda, två olika sorter för säkerhets skull, vilket är lite krångligt när man har fler katter. Elsa får vara instängd med sitt foder i gästrummet på dagtid när jag är på jobbet, och jag försöker hålla dem till rätt foder övrig tid med, men visst slinker det ner lite av den andras sort i "fel" mage ibland. Elsa äter lågkalorifoder, och Harry äter med extra fibrer som är bra för tarmarna. Jag borde göra dem sällskap, kalorifattigt och fiberrikt, det låter som något jag skulle behöva... Myzan den gamla damen, hon får äta av vilket foder hon vill. 

Elsa har i alla fall börjat löpa igen, så nu vet jag med säkerhet att det inte blev några kattungar denna gång. Ja, suck, tillbaks på ruta ett alltså. Men nu får vi vänta ett tag, så hennes hälsa stabiliseras helt! För hälsan går först! 

På tal om det, så bakade jag nyttiga frallor i går kväll, till soppan. 

Man blandar 10 dl havregryn, 3/4 tsk salt, 1 msk bakpulver. Därefter rör man i 500g Keso och 7 stycken ägg. Låt detta stå och dra i ca 10 minuter, medan man värmer upp ugnen till 250 grader. Rulla till ca 14 stycken bollar, och grädda i 20 minuter. Efter halva tiden skall gradantalet sänkas till 225 grader. Det var helt okej smak faktiskt! 

5 kommentarer:

 1. Jeg kjøpte med meg tulipaner etter jobb i dag for å få litt vårstemning i stua. Synd det ikke ble noen kattunger da. Trist når ting ikke går som man har tenkt.

  SvaraRadera
 2. Har väntat på ett kattinlägg och blir glad att det har gått bra för dina ulltussar. Nackdelen med flera katter är om de måste ha olika foder och alla tycker att de andras är så mycket godare. Krångligt värre! Tänker på Harrys svårighet att få upp sina hårbollar varje gång Iris kräks upp sina. Och är tacksam att de kommer upp för de är minsann inte små!
  Elsa är ju sparsmakad och vill förmodligen helst välja själv. Naturligt egentligen. Bättre lycka med nytt försök och ny kavaljer? nästa gång.
  Tack för receptet... de ser mycket goda ut.
  Kramar från Eva-Mari och Iris.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Oj, dubbelkramar blev det visst!!

  SvaraRadera
 4. Så skönt att läsa att både Harry och Elsa nu mår mycket bättre. Förstår att det inte är lätt att hålla isär fodret för dom. Anade att det skulle bli lågkalorifoder för Elsa i och med att hon fick bukspottkörtelinflammation. Det är ju samma när hundar drabbas.
  De nyttiga frallorna verkade ju väldigt enkla att baka ... och snabba. Ser verkligen rustika ut.

  Fortsatt fin vecka och trevlig helg!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Härligt att katterna mår bra igen och bra med lite baktips också. Testade morotsbröd häromdagen som blev som knäckebröd, huuu! Något fel gjorde jag...
  Ha en fin kväll och kram från ett grått Öland & Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!