söndag 3 mars 2024

En krukväxt kommer sällan ensam

Här har vi en skön söndag. Katterna slappar och så gör jag med. På förmiddagen hamnade jag framför Vasaloppet på teven, men sen tog jag mig ut en stund i det vackra vår (?) vädret. Ja, vi är ju i mars så nu är det väl vår...? Nåväl, skönt var det i alla fall, och solen lyste. Hittade inga blåsippor men jag anar att det finns. I brist på det kan vi väl prata krukväxter så länge. 
Eller prata och prata. Jag visar vad jag har och om ni vet vad de heter kan ni hojta till. Köpte en fetbladsväxt efter jul, och se så gullig liten blomma den har. Skall inte ljuga, stänglarna fanns där när jag köpte den, men nu har den slagit ut. 
Som vanligt har det blivit påfyllnad av krukväxter på den här sidan nyåret, har bara inte blivit av att dokumentera dem. Här en bergspalm, den vet jag namnet på, och den gillar jag skarpt! 
Här ännu en, fast lite annan sort. Nu tänkte jag att jag skulle vara duktig och spraya dem med vatten lite då och då, så kanske de lever lite längre än ett år, som jag nog skulle säga är genomsnittsåldern för en krukväxt hemma hos mig. Trots att jag köper s.k lättskötta sorter. 

En småbladig sort på hyllan i köket. 

Och en annan sort, även den småbladig, på byrån i hallen.  Tyvärr har jag ingen aning om vad de heter.

Har en likadan på soffbordet, för jag var lite snål och delade på den när jag köpte den, så jag fick två för en.  

På fönsterbrädan i köket står en liten vas med skott, som jag fått av en gullig kollega. Jag råkade kommentera hennes ampellilja på hennes kontor, och en liten stund senare stod det en liten burk med en massa skott i på mitt rum. Nu får vi se om jag får till det med den... 

6 kommentarer:

 1. Det er så trivelig med grønne planter rundt i hjemmet. Mine er pjuskete og skulle absolutt fått ny potte og jord. Håper de overlever litt til, så jeg kan stå ute å gjøre den jobben.

  SvaraRadera
 2. Nog måste man ha krukväxter för att må bra. Grönt är skönt! Ampelliljan är ju en riktig luftrenare och katter brukar älska dem och dessutom är de bra för små kattmagar. Helt giftfri.
  Ha det gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med nya krukväxter. Jag måste ha sådana som tåls att glömmas bort. Annars blir det snart ett gäng sorgliga skapelser.

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig dag.
  Roligt att se dina krukväxter. Jag har inte så många, är borta alltför mycket för att riktigt kunna ta hand om dem.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Härligt med krukväxter. Jag har på tok för många. Kram Pia

  SvaraRadera
 6. Ja det har varit ganska så tomt på fönsterbrädorna ett tag nu. Dags att fylla på med grönt!
  Önskar dig en skön helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!