onsdag 2 oktober 2024

Höst och några trädgårdsfunderingar

Jamen då var vi inne i oktober då. September bara rusade förbi på något sätt, och ändå innehöll den ganska mycket, eller extra allt kanske, med både värmebölja de luxe samt regn och lite "storm" på det. Men nu tror jag på lite mer jämt höstväder á la oktober. 
Idag på min lediga dag hade jag tänkt trädgårdera lite, men det har regnat hela dan, så jag tappade helt lusten. 
Jag hade även tänkt att höstpynta lite, det har ju hittills bara blivit ett par ljung. Men på framsidan står ännu flitiga lisorna ännu, och det är väl enda "nackdelen" med dem, att de blommar för länge, man vill ju inte slänga blommande fina blommor... Så höstpyntet vid entrén får helt enkelt vänta. 
Men i helgen som gick var jag till Växthuset Linds och fikade med dottern, och en tur ute på plantskolan gjorde att jag kom hem med en klematis, samt en väldigt söt kärleksört. Lite lägre modell än de jag har, med ljusrosa blommor. 
Den får vara i en kruka så länge. Inte så mycket höstfärg över den kanske. 

Desto mer höstligt är mitt körsbärsträd. 

Som jag har så mycket funderingar kring Alltså den måste snart ner i jorden, men skall jag ha den i min trädgård? För i så fall, har jag då plats med något mer träd...? Har ju tänkt mig ett prydnadsträd med hög stam som man liksom kan gå under. Med en liten trädgård krävs mycket mer tankeverksamhet har jag märkt. Inte bara att "köra på" som jag kunde i min stora trädgård. Blev något fel kunde jag bara flytta växten eller busken till annan del i trädgården. Gräva en ny rabatt om andan och kreativiteten föll på. Jag kunde ha en färgskala på ena sidan trädgården och en helt annan på andra sidan. Ja, det var faktiskt väldigt mycket enklare. Här vill jag att färgskalan och stilen skall gå ihop, det får inte bli för spretigt. Men jag gillar ju så många olika stilar och färger... det är faktiskt lite svårt att begränsa sig. Missförstå mig rätt, jag är tacksam att jag har en trädgård, och jag gillar att ha projekt att fundera på!