lördag 5 september 2015

Plommonchutney

Plommonperioden är kort men intensiv. Nästan alla plommon mognar på en gång, så hela trädet bågnar, och då gäller det att äta, baka någon kaka och äta lite till innan härligheten är över. Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney. Jag fick leta lite för att hitta några fina, de flesta var redan övermogna. Så det blev tyvärr inga kvar till att lägga lite fint bredvid burken, det fick bli vitlök istället ;)

Recept för den som vill och ännu har plommon kvar! 
750 g urkärnade plommon i bitar
 1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
0,75 dl vatten
knappt 2 dl råsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 kanelstänger
1 krm chiliflingor
½ krm salt

Lägg allt i en kastrull, låt koka upp och sjuda i ungefär trekvart. Häll i rengjorda burkar - klart! 

3 kommentarer:

  1. Ser väldans gott ut! Detta ska jag testa!
    Ha en fortsatt skön kväll...
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera
  2. Åh, så gott det ser ut!
    Har inga plommonträd, men kanske att jag skulle köpa några och pröva ditt recept.
    Fin helg till dig!
    Kram, Helena

    SvaraRadera
  3. Å tack för receptet. Jag står här med plommon som jag inte vet vad jag ska göra med.. /Knatten

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!