torsdag 5 januari 2017

Är glada julen slut nu?

Alltid samma visa varje år. Det börjar liksom klia i fingrarna straxt efter nyår. Men jag velar lite, vankar lite fram och tillbaka. Det är ju mysigt med allt det röda, alla stjärnor och stakar i fönsterna, och alla kvistar. Varmt och ombonat. Men ändå, när solen skiner in ser man att det gröna börjar anta en gråaktig ton, och är det minsann inte lite spindelväv i granen...? 
Matte, gissa vart jag tog vägen! 
Medan jag funderar och börjar plocka lite planlöst så roar sig Harry med fruktskålen som jag just diskat ur och skall ställa undan. 
Undrar om jag får plats i den här skålen...?

Japp! 

...fast lite trång var den ändå!

Lägger mig här istället, så matte får stöka på!
Jag vankar lite till och rådfrågar mig själv... om jag bara tar bort alla tallkvistar och kottar..? Fast jag vet att om jag bara börjar så är det svårt att sluta, för när det gröna försvinner "skriker" liksom de röda kuddarna och plädarna som stoppljus i soffan. Och julbelysningen som är svårast att skiljas ifrån, men när det andra är borta ser de väldigt ensamma ut. 

För att inte tala om granen, som jag först alltid tänker att den kan väl i alla fall få stå kvar några dagar, det är ju såå mysigt. Men ack så malplacerad den plötsligt kan se ut då, stackarn, när det andra är ute.... Men över trettonhelgen kan den väl få stå. Tror jag. Kanske. 

Harry är förstås helt obekymrad....

Ja, ja, oavsett gran eller inte, önskar jag er en skön trettondagsafton och trettondag i morgon! 

10 kommentarer:

 1. Kunde ha skrivit det här inlägget själv! Ja, förutom sötingen Harry då! Jag började igår och fortsätter nog idag... äsch, lika bra att plocka undan allt! Fast granen har fått nya skott...

  God helg till dig också.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilka härlig bilder av katten vid och i skålen!
  Trettonhelgen här i Spanien är något stort, motsvarande svenska julafton, så ser fram emot en trevlig parad i Marbella ikväll!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag ingen julgran att 'plocka' ner och väldigt lite julpynt, men dem ska jag ta hand om nästa vecka. Advent ljusstakarna får bli kvar lite till.
  Vi har många kalas att gå till denna helg, torsdag kväll, fredag eftm. och kväll,
  lördag på barnbarns 20 - 18 års fest, söndag eftm.fika. nästa vecka vilar vi.
  Katten Harry är verkligen en helt underbar katt, katter är ju för roliga alltid ska de lägga sig där det är liten plats. Den skålen blev oxå bra, hi hi hi ...

  God fortsättning på nya året/ Eva

  SvaraRadera
 4. Så kände jag lite idag också, så jag frågade mannen. Absolut inte än sa han.
  trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
 5. Känner igen dilemmat, men här brukar det handla om att hålla ut till Tjugondag Knut och födelsedagen eller om jag ska hinna göra en städrusch innan. Det ena drar ju med sig det andra. Ljusen vill jag i alla fall ha kvar.
  Harry är ju världens charmtroll!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Här är allt kvar till Knut, enklast så. Men visst kliar det i fingrarna vissa dagar, men då gör jag något annat... ;)
  Harry påminner om en fluffig ål där han liksom rinner över kanten på fatet, buskissen!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Hi hi, vilka härliga bilder! Så ska livet avnjutas :) Ja nu får julen åka ut OCH ja, granen både barrar och är dammig (som resten av mitt hem!)
  Ha en skön helg nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 8. En dum fråga kanske, men hur gör man med gran i korg? Står den i en julgransfot i korgen? Hos oss åker granen ut i morgon. Brukar behålla den till tjugondag knut men i år är jag ändå inte hemma nästa vecka.
  God fortsättning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ingen dum fråga alls! ;) jag sätter i en hink ( av lite rejälare slag, murarhink kanske det heter?) som jag sen sätter ner granen i. Sen lägger jag ner stenar runt stammen o ända upp till kanten, så den står stadigt. Där ryms även rätt rejält med vatten vilket det inte.brukar göra i vanliga julgransfötter.
   God fortsättning själv!

   Radera
  2. Tack, misstänkte att det var så. Ja, det blir ju lite mindre vattnande. Ska nog satsa på det nästa jul :-)

   Radera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...