måndag 27 maj 2024

Blommor både ut och inne

Nu börjar tiden när man inte behöver köpa buketter att ha på köksbordet. Det finns ute i naturen, och i rabatterna. Med min stora trädgård kunde man plocka buketter utan vidare, här med mindre trädgård blir jag lite snålare. Men löjtnantshjärta har jag dock rätt gott om, så den har jag "råd" att plocka in. 

Nu har alliumen slagit ut. Vet inte hur  många jag lökar jag har satt, betydligt fler än vad som kommit upp i alla fall, men i det här hörnet har det tittat upp ett gäng i alla fall. Men nåt fel är det på jorden här, för lökväxter vill inte riktigt. 
Blev inspirerad inne hos Fröken Grön, hon hade så fin trädgårdsnejlikrot. Så när jag hittade den i min butik slog jag till på en planta. Det får räcka med en så länge, och den får vara i kruka i år, men den skall väl ner i någon rabatt så småningom. Mai Tai heter sorten. Helt ljuvlig i färgerna.

Annars blommar penséerna på. Tar ju alltid kort på dem när de är nyplanterade, och då är de ju rätt så ynkliga, man borde vänta tills det fyller ut krukorna som de gör nu. Men vem orkar vänta liksom, de är ju så efterlängtade när man köper dem i kalla mars eller april...  

2 kommentarer:

  1. Dina krukor med penséer blommar så fint. Mai Tai har jag sett på flera bloggar och har jag haft en trädgård hade jag haft många! Underbar färg och nejlikroten är ju så tacksam och tålig. Så gracilt och vackert med löjtnantshjärta i fina vasen!
    Nu kan vi dela med oss för vi har fått skapligt mycket regn... så jag skickar vidare till er på ön. Varsågod och hoppas det finns regn kvar i molnen!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Visst är det en ljuvlig tid nu! Du ligger lite före mig ser jag. Mina löjtnantshjärtan har långt kvar och mina allium är pyttesmå knoppar bara. Trädgårdsnejlikroten har verkligen fin färg. Och dina penséer ... mmm

    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!