lördag 14 september 2024

Gult i köket, och en kik på spaljéen

Nämen vad är det för gult på köksbänken...? 
Japp, en hel bricka med skogens guld. Jag är ingen svampplockare, men när någon annan gör det och man får det som gåva, då tackar man inte nej, då tackar man istället allra ödmjukast! Så himla gott ju! 

Nån som är nyfiken på hur spaljéerna blev på baksidan, så kommer en kik här. Det stod klart efter fyra dagars jobb, alltså ca tre veckor efter att jag föst tog kontakt, så jag är väldigt nöjd med den hantverkaren. Som synes är det bar jord och kalt lite här och var, men jag fick ju gräva upp och klippa ner för att de skulle komma åt att bygga. Hortensian grävde jag upp, den vet jag ännu inte var jag skall ha, den ena rosen som stod här gav jag bort till grannen, en ormbunke nere i hörnet flyttades till framsidan. 

Så här finns att göra så småningom. Jag klurar för fullt på hur jag vill ha det. Tips på klängväxter som skulle vara snygga? Jag funderar på att ta en veckas semester lite senare i höst, när det är mer grävbart och ännu lite svalare. Visserligen har vi fått 25 mm regn nu i veckan (tack!) men jag vill även ha en lite mer klar plan när jag börjar, även om den säkert revideras efter hand, om jag känner mig rätt.  

2 kommentarer:

  1. Mmmm ... vilka fina kantareller! Och så bra bygget blev. Förstår att du är nöjd med den hantverkaren. Då har du lite planering och grävjobb framför dig. Men det brukar ju mest vara roligt. Grattis till regn, även vi har fått. Imorse var det dock bara +2 så första frostnatten närmar sig.
    En fin söndag till dig!

    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Åhh kantareller säger man inte nej till. Har inte plockat många i år men det är nog inte försent. Det blev ju riktigt bra med spaljén. Här har det varit frost i natt Brrrr! Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!