onsdag 11 september 2024

En sommarblomssammanfattning

Oj, det blev ett långt ord i rubriken. Men inlägget, min sammanfattning av årets sommarblommor blir kort. Kort därför att jag brukar inte ha så himla mycket av den varan, det brukar vara några Flitiga Lisor bara. Jag skrev ett inlägg om det i juni, om att de är de enda sommarblommor jag klarar av.   
Nja, nästan så är det ju. Men jag har ett par pelargoner som jag övervintrar. Brukar också köpa till några stycken pelargoner att ha över sommaren, men i år blev det visst inte av. De två jag har var riktigt sega med sin blomning i år, det var först i augusti som de började blomma. 
Vit Lisa som har levererat från första stund! 


Rosa Lisor som varit okej hela säsongen. 

Men några andra sommarblommor köpte jag faktiskt. En Fuchsia som varit helt okej men som nu verkar vara på väg att ge upp.  
 
Samt Blomstertobak och Verbena. Ser ni några såna här? Nej, just det, de överlevde inte... verbenan fick mjöldagg och tobaken blev bara jätterisig, så båda har fått gå i komposten. 

Så summan av kardemumman, Lisor är min grej, så nu vet vi det. 

Men nu är det väl snart dags att plantera lite höstfägring? Som ni ser har det visst smugit sig in ett par små ljung redan!  Eller redan, det är snart mitten av september, men sommarn har ju känts extra lång i år, det var väl först i går som man fick en känsla av att hösten är på väg, för temperaturen hade gått ner litegrann, och det kom en skvätt regn till och med. Idag skall det tydligen regna lite till, så välkommet för här är knastertorrt! Nej, nu tycker jag att vi bestämmer att det är höst. För att markera det byter jag nu till höstheader här på bloggen. Så. 

2 kommentarer:

  1. Då bestämmer vi det. Hösten är här, hurra! Och Flitiga Lisa ska hädanefter bli min melodi.
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Ja nu är det höst. Nästa år ska jag ha Lisor också. Glömde det i år. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!