fredag 26 augusti 2016

Annabelle

Så blev det plötsligt sommar igen, hur nu det gick till? Jag var ju liksom färdig med värmen och sommaren, och ville ha höst, ja faktiskt! Men det är rätt ok ändå, får väl njuta av värmen och låta det vara sommar ett tag till... ;) 

Och så är det fredag igen! En fredagsbukett måste man ha, ja helst har jag någon blomma både i köket och i vardagsrummet, varje dag i veckan. Det kan räcka med en liten ros förstås som jag går ut och knipsar i trädgården. Det är det som är rikedomen med att ha en trädgård! 
En mycket tacksam växt i trädgården, är vidjehortensian Annabelle. Det känns som hon har blommat länge nu, och har glatt mig dels genom sitt fina buskiga sätt men även med alla buketter jag plockat in. Det räcker med ett par tre kvistar, för den har stora bollar som fyller ut bra! De står sig rätt bra i vas också.
Vidjehortensian är också en av de växter som fått extra stödvattning den här sommaren, för hon har slokat så fort hon varit torr. Men nu är den på upphällningen, så det här är kanske sista buketten för i år. 

Nu tar vi helg, önskar er en trevlig sådan! 

4 kommentarer:

 1. Fin blomma och fin vas! Här är det de första gladiolusarna i vasen på mitt bord. De är så pampiga tycker jag!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Det är allt lycka att kunna plocka in egna blommor!

  Fin helg till dig också.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Underbar växt. Våran är så full av blommor. Kraaam pia

  SvaraRadera
 4. Annabelle är en fantastisk växt. Så tacksam och generös. Den blommar verkligen länge, som du säger. Min har hållit igång sedan mitten av juli.

  Ha en fin helg!
  Karin

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!