tisdag 23 augusti 2016

Projekt som inte syns...


Vissa projekt är ju inte speciellt upphetsande om man säger så. Som byte av fönster till exempel, vilket har varit mannens "sommarjobb" i år. Vi skall byta hela "sovrumsraden" på ovanvåningen, alltså fyra fönster. Ett byttes i fjol och två var det inplanerat i år. Det är såna där projekt som nästan inte märks, det kostar typ bara pengar och tid... Något annat som är trist är byte av tvättmaskiner som går sönder, vilket vår gjorde i lördags. Det är ju inte så att det plötsligt är jätteroligt att tvätta bara för att maskinen är ny...;)

Men men, vissa saker är ju nödvändiga när man har hus. Nu hann han inte klart med fönstret innan han åkte till fjälls, så det får stå och vänta så här tills han kommer tillbaka Det är tur det aldrig regnar på Gotland...! Nej, skämtar bara, han har täckt in hålet rejält så det skall klara både blåst och regn. 

5 kommentarer:

 1. ja sånt som behövs men som inte är så kul kanske. Vi bestämde oss för att renovera våra fönster. Inte så kul det heller. men det blir fint när det är klart. Känner mig nöjd med resultaten hittills. Kraaaam pia

  SvaraRadera
 2. Det är (ibland) en sann lyx att hyra för man slipper allt vad "husbesvär" heter hi hi! Himmel vad allt gick sönder och allt som behövde göras på huset på Öland, det tog aldrig slut...
  Dock skönt med nya fönster sen när höststormarna viner!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Visst finns det många projekt som inte syns! För nåt år sen totalrenoverade vi vår husbåt och sen stor del av jobbet var ju sånt som att slipa skrovet till exempel...

  SvaraRadera
 4. Tänk att det ALLTID finns saker som måste åtgärdas! En del är arbetsamma, en del är dyra och en del är båda delarna. I vårt fall var det den gamla DVD-inspelaren med hårddisk som sa upp sig i veckan. Och till vår stora häpnad så tillverkas det inte längre sådana!?
  Anledningen är tydligen att med dom moderna mottagarna från olika bolag så kan man göra det mesta så det behövs inte - UTOM att spela upp DVD-er!
  Så nu fick vi beställa en sån där modern sak från Viasat, plus köpa en ny simpel separat DVD-spelare.
  Ska bli kul att se hur den första ska kopplas in. Rolle hade ett litet helvete med förra boxen eftersom vi ville att den både skulle kunna spela in från parabolen OCH från det vanliga utbudet. Men han ordnade det.....trots att det inte skulle gå enligt Viasats "experter".
  Så där vansinnigt dyrt blev det väl inte, men det gick på två och halvt tusen för båda apparaterna + allt jobb han får! Nu hoppas vi på att mottagaren kommer idag, det är massor av race i helgen och sitta inne och glo på dom live blir jobbigt när det är fint väder!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Trist jobb men nog blir det fint med nya fönster. Lättare att putsa också förstås, bara det är ju trevligt! Hos mig är det bara gamla fönster med repor men det hör liksom till när man bor i ett 1700-tals hus. Då får man gamla fönster på köpet så att säga!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!