fredag 19 augusti 2016

När man nästan tappar räkningen

Nu har det hänt, som jag längtat efter hela sommaren... Det har regnat! Och till och med så mycket så jag nästan tappat räkningen på hur mycket som har kommit. I förrgår kom det väl en 9 mm, igår 25 och idag 12. Ja det behövdes sannerligen. Tänk om vi hade haft ett par såna rejäla regnskurar i juni/juli, då hade "läget" i trädgården varit annorlunda. 
Nu kanske man till och med kan klippa gräset om några dagar, det var inte i förrgår om man säger så... Det är ju ännu gult och trist, men det börjar röra på sig, och det är rätt så tufsigt här och var. 

Men i samband med regnet så växlade det helt om och blev höst! Ja, faktiskt, riktigt ruggigt blev det! Nu skall det väl säkert växla om och bli varmt och skönt igen, får vi hoppas, för än vill vi väl inte ha höst?!

Kram på er - och trevlig helg! 

6 kommentarer:

 1. Likadant här i Mälardalen. Det är på hösten vi får regn, när vi inte behöver det. Hoppas på bättring till nästa år!! :-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vi fick hela 23 mm, så nu är man ju lite nöjd! Fast för grundvattnet är det nog inte tillräckligt på långa vägar. Och visst blev det lite höstlikt, men i morgon ska det tydligen bli varmare igen - och soligt!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jo, visst liknar det höst redan... Tyvärr. Regnat här också, bara ca 15 mm, men det är i alla fall lite, som hejdar att sommarblomningen helt avstannar.Kanske vi får en fin sensommar/brittsommar snart+ Det vill jag ha innan hösten lägger sitt täcke över mig!
  // Lena

  SvaraRadera
 4. Regn här också och klart att man vill att solen ska lysa på oss igen. jag vill ha en riktigt härlig brittsommar. Kraaam pia

  SvaraRadera
 5. Men så skönt att ni äntligen fick regn! Inte ofta jag skriver en sådan kommentar, måste jag erkänna, men jag har verkligen lidit med den torka som ni har haft.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 6. Ja, nog har väl sommaren en växel till att komma igen med. Här har det i och för sig varit fint väder hela veckan och jag har känt mig tvungen att vattna (här har vi inget bevattningsförbud, men jag har inte gjort det iaf), men lagom till helg blev det mulet och lite regn. Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...